Business Matchmaker 2018.

Business Matchmaker projekt je nastao u suradnji Ureda za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentske udruge eSTUDENT.  Po prvi puta održan je 19. travnja 2018., a omogućio je studentima da se u kratkim selekcijskim intervjuima od četiri minute osobno predstave skupini željenih poduzeća i pokažu svoje sposobnosti samoprezentiranja. Oni koji su ostavili najbolji dojam ušli su u drugi krug i dobili priliku da se bolje predstave poslodavcima.

Na prvom Business Matchmakeru sudjelovalo je 13 poduzeća - Addiko Bank Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Croatia osiguranje, FINA - Financijska agencija, HEINEKEN Hrvatska, INA, Kaufland Hrvatska, KPMG Croatia, Nestlé Adriatic, Styria Grupa Hrvatska, Tisak, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara te 65 studenata.

Poduzeća su bila podijeljena u tri grupe, a organizatori su se pri razvrstavanju vodili potrebama unutar pojedinih sektora uzimajući u obzir korelaciju sektora i smjerova koje nudi fakultet. Ovakvim pristupom studentima je omogućen pregledan i jednostavan odabir, a poslodavcima su automatski profiltrirani upravo studenti koji su budući eksperti na polju koje oni traže, a što su ocijenili kao izuzetno pozitivan pretkorak samim intervjuima.

Studenti i poduzeća bili su oduševljeni ovakvim konceptom i pristupom. Poduzeća su u kratkom vremenu mogla upoznati puno kandidata dok su studenti imali priliku upoznati potencijalne poslodavce i okušati se u predstavljanju sebe i svojih vještina u samo 4 minute.

Nakon  eventa, organizirano je networking druženje gdje su najbolji studenti dobili nagrade poduzeća.