Badel 1862 d.d.

Badel 1862 najveći je i najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj.

Kvalitetom svojih proizvoda nastavljamo i oplemenjujemo bogatu tradiciju naslijeđenu od renomiranih kompanija Pokorny, Patria, Arko i Badel Vinoprodukt. 2020. godine smo preuzeli Vinoplod Šibenik i licencu za proizvodnju jakih alkoholnih pića Dalmacijavina.

Badel 1862 je dio Meteor Grupe koja u svom vlasništvu još ima Labud i Meteor Đakovo (tvornica lanterni).

Sinonim smo za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji, a s dvije vinarija u svom sastavu objedinjujemo cjelokupno bogatstvo vinorodnog područja Hrvatske. Uz vlastitu proizvodnju, ekskluzivni smo zastupnik svjetski brandova: Grey Goose vodka, Bombay gin, Bacardi rum, Martini, Marie Brizard i Sierra Tequila.

Vizija

Želimo biti vodeća tvrtka u proizvodnji jakih alkoholnih pića u regiji.

Misija

U skladu s našim sloganom “Pij malo, pij dobro”, već 160 godina pratimo naše potrošače kroz najvažnije trenutke u njihovim životima i njegujemo kulturu uživanja u alkoholnim pićima i vinima.

Kvaliteta na prvom mjestu

Kontinuiranim ulaganjem u najnovije tehnologije proizvodnje i sustavnom edukacijom zaposlenika postižemo trajnu kvalitetu proizvoda koja je prepoznata brojim priznanjima i nagradama.


Naši brandovi

Tržišni smo lider u kategorijama:

- Biljni likeri: Gorki Pelinkovac i Pelinkovac Orange su najprodavaniji biljni likeri na domaćem tržištu. Antique Pelinkovac je najbrže rastuće alkoholno piće u asortimanu Badela 1862 te naš najveći oslonac u izvozu.

- Gin: Sax Original i njegove ekstenzije je najprodavaniji gin u Hrvatskoj

- Vodka: Vigor Original i njene ekstenzije, Trojka, Moskva i Svarog nam osiguravaju vodeće mjesto u tržišnom udjelu votki

- Brandy: Prima Brand je najprodavaniji proizvod Badela1862 te je tržišni lider u brandy kategoriji u Hrvatskoj i Adria regiji

- Hrvatska Stara Šljivovica: autohtono hrvatsko jako alkoholno piće je jedna od najprodavanijih u Hrvatskoj i glavni izvozni artikl Badela 1862

- Premium Crna vina: Korlat je lider u ovoj kategoriji. Redovito nagrađivan na svjetskim natjecanjima i ove godine slavi 10 godina od prve berbe


Što nudimo?

Badel 1862 je brzo rastuća FMCG kompanija koja ulaže u brandove i suvremene tehnologije proizvodnje.

Kontinuirano povećavamo udio na tržištu i želimo postati svjetski igrač među jakim alkoholnim pićima. Kod nas su dobrodošle sve visoko motivirane mlade osobe željne učenja o proizvodnji, prodaji i marketingu.