Hrvatska elektroprivreda d.d.

Mi smo HEP grupa, nacionalna energetska tvrtka s tradicijom duljom od jednog stoljeća i jedna od najvećih tvrtki u Hrvatskoj. Prisutni smo u svakom dijelu Hrvatske, a sve više i u regiji.


Naše djelatnosti su struja, plin, toplinska energija i pružanje energetskih usluga. Suočeni s klimatskim promjenama i ubrzanim tehnološkim iskoracima, nastojimo predvidjeti kakva će biti budućnost energetskog sektora.

Kako vidimo HEP u 2030.?

Naša je vizija biti hrvatski energetski lider s rastućim udjelom na regionalnom tržištu proizvodnje, opskrbe i trgovine energijom, koji pruža sigurnu i kvalitetnu uslugu utemeljenu na načelima okolišno prihvatljive proizvodnje, energetske učinkovitosti i održivog poslovanja.


Prve smo korake na tom putu napravili. Prvi smo u Hrvatskoj izgradili sunčanu elektranu veću od 1 MW, a u ovom trenutku ih gradimo još šest. Na otocima ćemo njihov rad kombinirati s baterijskim spremnicima. Dovršili smo i izgradnju svoje prve vjetroelektrane. U razvoju imamo nekoliko desetaka projekata obnovljivih izvora energije, uključujući i vodik.

Lider smo u uvođenju elektromobilnosti u Hrvatskoj na čemu surađujemo s vodećim elektroenergetskim kompanijama u susjednim državama EU-a.

Sudjelovanjem u EU projektima ubrzavamo realizaciju vlastite razvojne strategije, a ujedno imamo priliku za intenzivnu razmjenu iskustava i znanja, učenje i suradnju. Jedan od najvećih takvih projekata pokrenut je prošle godine, a riječ je o pilot-projektu uvođenja naprednih mreža. Naši su, većinom mlađi stručnjaci, uključeni u još niz drugih uzbudljivih EU projekata.


Našu vodeću ulogu u energetskoj tranziciji države mogu iznijeti samo nove generacije obrazovanih i motiviranih stručnjaka, mladih ljudi kojima ćemo omogućiti stjecanje potrebnih znanja i vještina i primjenu u Hrvatskoj s ciljem njihova profesionalnog razvoja i na dobrobit svoje domovine. Ponosni smo na to što smo jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. To želimo ostati i u budućnosti.

Novi razvojni smjer HEP-a izvor je izazovnih radnih zadataka koji zahtijevaju timski i interdisciplinarni rad. Mogućnosti napredovanja, kontinuiranog usavršavanja, primjene postojećih te razvoja novih znanja i vještina pružaju se jednako svim vrijednim i motiviranim radnicima.

Raznolikost naših radnika i jednakost uvjeta, koje im pružamo bez obzira na dob ili spol, naša je snaga, što smo potvrdili pristupanjem nacionalnoj Povelji o raznolikosti.

I da, važno nam je privatno zadovoljstvo radnika – njihova posvećenost obiteljskom životu i osjećaj usklađenosti privatnog i poslovnog života.

Ishođeni napredni MAMFORCE COMPANY© Standard kaže nam da smo na dobrom putu.


To je ukratko HEP. Za više informacija posjetite naše internetske stranice, prolistajte izvješće o održivosti ili pogledajte stranicu ljudskih potencijala.


Vidimo se (u HEP-u)!