Privredna banka Zagreb d.d.

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) značajan je čimbenik u razvoju hrvatskog gospodarstva od svog osnutka.

Navedenu ulogu zadržala je sve do danas i kao članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Europi. PBZ je banka univerzalnog tipa, tehnološki visoko razvijena i nudi kompletan asortiman specijaliziranih proizvoda i usluga za oko 1,7 milijuna klijenata te s najrazgranatijom poslovnom mrežom pokriva područje cijele zemlje.

Po rezultatima poslovanja, PBZ je kontinuirano u samom vrhu hrvatskog bankarstva i predvodnik je na tržištu u novim tehnologijama kontinuirano razvijajući inovativne proizvode i usluge za građane i poslovne subjekte.
Banka je tijekom godina nagrađena nizom prestižnih međunarodnih i domaćih nagrada za izvrsnost i kvalitetu poslovanja te je dobitnica certifikata Najbolji poslodavac 2020. godine, sukladno standardima ISF white Employee respect.

PBZ razumije da samo ljudi čine pravu razliku te da njihova znanja, kreativni i razvojni potencijali mogu stvoriti novu vrijednost i učiniti značajniji odmak od konkurencije.

Temelj našeg uspješnog poslovanja su zaposlenici koji aktivno sudjeluju u modernom razvoju Banke i kreiranju stalnih promjena. Usmjereni smo na vlastiti interni razvoj budućih vrhunskih specijalista i rukovoditelja Banke te kroz razne edukacijske programe zaposlenicima pružamo priliku za usvajanjem novih znanja, a kroz suradnju s Intesa Sanpaolo Grupom omogućeno im je stjecanje međunarodnoga bankarskog iskustva.

Širok spektar poslovanja pruža mogućnost visoko motiviranim osobama za pronalaženje vlastitog područja interesa unutar sustava PBZ-a.


S ciljem poticanja profesionalnog rasta i razvoja, zaposlenicima nudimo priliku za kontinuirano usavršavanje kroz brojne interne, ali i raznolike vanjske edukacije, stručne tečajeve, škole stranih jezika, konferencije, seminare te pohađanje internog korporativnog učilišta pod nazivom Poslovna škola. Uz navedeno, svi aktivni sportaši imaju priliku učlaniti se u sportsku udrugu PBZ Standard koja nudi mogućnost sudjelovanja na međunarodnim sportskim događajima.
Motiviranim studentima zainteresiranima za rad nudimo:

  • priliku za profesionalno usavršavanje i napredovanje pod mentorstvom iskusnih kolega

  • rad na izazovnim projektima s vrhunskim stručnjacima

  • mogućnost sudjelovanja na raznim internim edukacijama

  • rad od kuće u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama

  • mogućnost zaposlenja nakon završenog fakulteta