OTP banka d.d.


OTP banka je 4.banka na hrvatskom financijskom tržištu, s preko 2.300 djelatnika koji se brinu o financijama preko 500.000 klijenata iz različitih segmenata – građanstvo, obrti, mala i srednja poduzeća, velika poduzeća i velike i međunarodne kompanije. Danas OTP banka zauzima oko 10% tržišta u Hrvatskoj, a nastala pripajanjem nekoliko manjih regionalnih banka: Dubrovačke, Dalmatinske, Istarske, Sisačke, banke Populare i na kraju Splitske banke.

Banka smo nacionalnog utjecaja sa snažnim uporištem u našim domicilnim regijama. Pripadamo najbrže rastućoj financijskoj grupi Srednje i Istočne Europe. Konkurentnim i kvalitetnim financijskim proizvodima i uslugama podržavamo naše klijente u ostvarenju njihovih životnih i poslovnih planova.

Sjedište banke je u Splitu s dijelom centralnih i poslovnih funkcija u Zadru i Zagrebu, te poslovnim centrima u Varaždinu, Puli, Dubrovniku i Osijeku.

Poslujemo u svim krajevima Hrvatske s mrežom od preko 100 poslovnica i 500 bankomata.

Posebno smo ponosni na naše stipendije za studente s izvanrednim sportskim uspjesima, kao i na stipendije za studente lošijeg imovinskog stanja koje realiziramo u suradnji s lokalnim zajednica diljem Hrvatske. Donacijskim natječajem pružamo priliku udrugama iz svih sfera društvenih aktivnosti da se prijave na natječaj i ostvare financijsku pomoć za svoje djelovanje. Pružamo potporu različitim sportskim, kulturnim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama i institucijama. Doprinosimo svojim aktivnostima razvoju osobne financijske pismenosti kako kod mladih tako i kod starije populacije.


Svoje projekte društveno odgovornog poslovanja banka je ujedinila pod brendom Zeleno svjetlo za… sport, obrazovanje, znanost, kulturu, zdravlje, poduzetništvo... U 2020. godini nagrađeni smo međunarodnim priznanjem Global Financa za upravljanje u krizi zbog brzog prilagođavanja svog poslovanja uvjetima pandemije, te pomaganju zajednicama u kojima poslujemo. Samo bolnicama za sanaciju šteta nakon potresa i borbi protiv Covid-a u 2020. smo donirali preko 5 milijuna kuna.

Donirali smo 25 udruga širom Hrvatske koji su za vrijeme lock downa pomagali one najpotrebitije, te je pokrenut donacijski program Zaokruži putem kojeg s našim klijentima pomažemo dječje odjele bolnica širom Hrvatske.

Osim stipendija, mladima želimo dodatno pružiti poticaj tako da steknu radna iskustva i prije završetka obrazovanja ugovarajući suradnju s različitim fakultetima o stručnim praksama.

Želja nam je da mladi upoznaju banku koja suprotno uvriježenom mišljenju o uštogljenim bankarima i sterilnoj radnoj okolini nudi dinamičan i zanimljiv karijerni put u nizu zanimanja koja možda uopće ne mislite pronaći u bankarskom okruženju.

Kako smo orijentirani na naše regionalne korijene nudimo mogućnost rada na različitim lokacijama u Hrvatskoj omogućujući konstantno profesionalno napredovanje.