Addiko Bank d.d.

ADDIKO BANK – Banka za netipične bankare

Jasna, jednostavna i izravna banka te poslodavac koji zna da su njegova najveća vrijednost zaposlenici.

Banka ne mora biti velika da bi imala velike snove. Za nas u Addiko banci bitno je da ono što radimo, radimo najbolje. Mi smo banka koja transformira poslovanje i želi biti prepoznata po svom stilu.

Trudimo se privući najbolje stručnjake; one koji se ne boje izaći iz okvira i sagledati širu sliku. Ljude koji ne čekaju da se budućnost dogodi, već žele izazivati te stvarati nova rješenja koja će oblikovati svijet (ne samo) financija.


Kao banka sa srcem startupa spajamo najbolje od oba svijeta, pouzdanost i inovativnost, i stvaramo okruženje u kojem su ljudi motivirani ostaviti svoj trag.

Zato vjerujemo u kulturu poticanja inovativnih rješenja, uvažavanja povratnih informacija i njegovanja ljudskih odnosa. Kulturu u kojoj "mi" znači da svatko ima svoje "ja", a svako ja dio je tima.

Gdje zajednički uspjeh znači realizacija osobnih ciljeva, i osobni uspjeh znači uspjeh svih nas. Zajednicu u kojoj smo jedni drugima i krila i padobran.

To je ono po čemu želimo biti jedinstveni.

To je za nas Addiko banka.

O nama:

Addiko Bank AG je međunarodna bankarska i financijska grupacija koja se sastoji od mreže banaka u pet zemalja: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori, a sjedište holdinga nalazi se u Beču u Austriji.

Radimo u otvorenome prostoru jer potičemo otvorenu komunikaciju, kreativno radno okruženje te osjećaj zajedništva. Imamo i Addiko Living Room, prostor gdje se možemo družiti, opustiti i odigrati pikado ili stolni nogomet.


Kakvi su nam uredi govori i informacija da su proglašeni među 9 najljepše uređenih poslovnih prostora u svijetu od strane ˝Financial Brand˝ organizacije.


Još veću pažnju pridajemo našim vrijednostima prema kojima se razlikujemo od drugih i ostvarujemo svoje strateške ciljeve te klijentima pružamo jednostavne i izravne bankarske usluge. Na vrijednostima temeljimo načine poslovanja s klijentima i međusobnu suradnju, a one su:

  • Fokusiramo se na bitnoRadije radimo manje stvari, ali ih onda radimo odlično, nego puno stvari prosječno.

  • Učinkoviti smo i usmjereni na potrebe klijenta - Svu našu energiju usmjeravamo na uklanjanje složenosti i koncentrirani smo na isporuku onoga što je važno.

  • Komuniciramo jednostavno i izravno - Naši proizvodi i usluge su jasni i razumljivi.

  • Šest zemalja, jedna pobjednički tim - Gdje god se nalazili pravila i sustav vrijednosti su isti, jer iako poslujemo u šest zemalja regije, svi smo ista Addiko banka.


Još jedna stvar kojom se volimo pohvaliti je da smo digitalni!

Addiko banka dobitnik je i priznanja „Inovativna digitalna rješenja“ koje joj je dodijeljeno na konferenciji Digital Takeover 2018.


Osim što iz godine u godinu povećavamo udio digitala u komunikaciji i oglašavanju, Addiko je prva banka na tržištu koja je klijentima omogućila odobrenje kredita bez dolaska u banku kroz Virtualnu poslovnicu.


Jedinstvena Addiko Virtualna poslovnica proglašena je najboljom europskom bankarskom inovacijom u cijeloj Europi te je Addiko banci na svečanoj ceremoniji u Pragu uručena nagrada 'Retail Banking Europe Awards 2019 - Best Product Innovation'.


Znamo se i dobro zabavljati i zbog toga smo #BFFfestivala.

Nije nam strano sponzoriranje kulturnih festivala kao što su EXIT festival, Sea Star festival, Motovun Film Festival, Pula Film festival, Ferragosto Jam festival, butique festival Superuho.


Osim toga pomažemo zajednici kroz projekte volontiranja naših Addiko volontera.


Koliko ulažemo u naše zaposlenike govori i to da je Addiko banka već treću godinu zaredom nagrađena vrijednim priznanjem – Certifikatom Poslodavac Partner koji prepoznaje najbolje poslodavce i nagrađuje ih za kvalitetno upravljanje ljudima.Što nudimo studentima?

Studenti koji se priključe našem timu kroz pripravnički program u sektoru Poslovanja s malim i srednjim poduzetništvom te Poslovnom kontrolingu imat će priliku za razvoj u poticajnoj i ugodnoj radnoj atmosferi u kojoj se primjenjuju moderne digitalne prakse u svim aspektima poslovanja, te učenje od vrhunskih stručnjaka iz različitih odjela banke (financijska analiza, upravljanje rizicima, podrška prodaji, poslovna analitika).