Kaufland

Saznaj kako izgleda radni dan u Kauflandu

Kaufland je vodeći lanac prehrambenih namirnica iz Europe, podružnica je Schwarz grupe te četvrti najveći trgovac na svijetu. Danas imaju gotovo 1300 trgovina sa 150 000 zaposlenika u sedam europskih zemalja. Izgrađen je na stupovima jednostavnosti, kvalitete, raznolikosti i cijene, a kao svoj cilj navode pružanje najšireg izbora lokalnih, regionalnih i međunarodnih proizvoda, uključujući ostale proizvode različitih tvrtki.

Kako izgleda radni dan u Kauflandu podijelila je s nama Lucija, stručna suradnica u sektoru Akcijskog menadžmenta u Kauflandu. Saznali smo kako izgleda njezina dnevna rutina, kad ide na pauzu te surađuju li pojedini odjeli unutar tvrtke.


Kako započinje radni dan u Akcijskom menadžmentu?

Radni dani u Akcijskom menadžmentu su dinamični i zanimljivi. Svaki radni dan započinjemo zajedničkim sastankom na kojem analiziramo ostvarene rezultate od prethodnog dana. Kad pregledamo rezultate odredimo koji su nam prioriteti u tom danu, te raspodijelimo zadatke. Posao je dinamičan, a radimo uvijek timski. Svaki tjedan stvaramo nešto novo – bilo da je to nova reklama, novi letak ili analiza.

Što radite tijekom radnog vremena? Imate li dnevnu rutinu?

Jako mi je važno što se u poslu mogu osloniti na svoje kolegice i kolege. Svakodnevno se susrećemo s različitim izazovima i zadacima, a bez međusobne podrške trebalo bi ulagati puno više energije u ostvarenje svih zadanih ciljeva. Osim operativnih zadataka na svakodnevnoj razini imamo prostora i za kreativno razmišljanje. Mislim da je najzanimljiviji dio našeg posla kreiranje sadržaja, tema i kombinacija artikala za promocije u nadolazećim tjednima.

Surađujete li drugim odjelima?

Akcijski menadžment je ključan kad odlučujemo koji proizvodi će se promovirati te kroz koje medijske kanale. Kako bismo odlučili što je najbolje za nas i naše kupce često komuniciramo s drugim odjelima i službama unutar firme. Zato ponekad imamo više sastanaka u jednom danu. Usko surađujemo s Marketingom, SCM-om odnosno Upravljanjem lancem opskrbe, operativnom Prodajom, Kontrolingom, sektorom Organizacije prodaje kao i cjelokupnom Nabavom.

Kad počinje pauza?

Početak i završetak radnog vremena kod nas su klizni. Na posao možemo doći između 7 i 9 sati i onda naravno u skladu s time i završiti s poslom. Budući da imamo elektroničku evidenciju radnog vremena, svaka minuta prekovremenog rada je plaćena. Ponekad višak prekovremenih iskoristimo na duže pauze. U pauzi pijemo kavu u nekom od obližnjih kafića ili jedemo u kantini. Radni dan završava između 15 i 17 sati kad završimo sve obaveze za taj dan.

Ako si osoba koja voli izazove, krasi te proaktivnost i želja za učenjem, prijavi se na Business Matchmaker do 15. ožujka i pronađi posao u Kauflandu!