Otvorene prijave

Počinju prijave za studente na drugi Business Matchmaker

Zagreb, 26. veljače 2019. - Business Matchmaker je projekt koji studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu pruža mogućnost susreta licem u lice s budućim poslodavcem, a kojeg organiziraju Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentska udruga eSTUDENT. Prijave za studente počinju 26. veljače i traju do 15. ožujka, a prijaviti se može na službenoj stranici Business Matchmakera. Ove godine, drugi po redu Business Matchmaker održat će se 26. ožujka 2019. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Business Matchmaker je zamišljen kao brz i učinkovit način inicijalnog kontakta između studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca. Ovaj događaj predstavlja izazov za studente i pomaže im pri razvijanju sposobnosti samoprezentacije, dok poslodavcima nudi mogućnost selektiranja najboljih kandidata na bazi četverominutnog intervjua na kojem stječu prvi dojam, a zatim i dubinskog dvadesetominutnog intervjua unutar kojega kandidati otkrivaju ostatak lepeze svojih kvaliteta. Business Matchmaker otvara mogućnost studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz ovakav jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija. Sudjelovanjem na Business Matchmakeru studenti dobivaju iskustvo intervjua s velikim i uspješnim poduzećima, dok za one najuspješnije postoji mogućnost zaposlenja ili dobivanja prakse u nekom od poduzeća. Također, na Business Matchmakeru studenti mogu saznati sve o mogućnostima zaposlenja i razvoju karijere, povezati s drugim studentima te se upoznati s trenutnim tržištem rada.

“Prijavio sam se na Business Matchmaker iz neke osobne znatiželje. Sami koncept tako kratkog intervjua s potencijalnim poslodavcem me zaintrigirao te sam želio to iskusiti iz prve ruke. Iznimno me se dojmilo kako sam u te četiri minute, osim predstavljanja sebe, dobio uvid u svako poduzeće i prilike koje nude nama studentima. Mislim da je Business Matchmaker odlična prilika svakom studentu EFZG-a da dođe u doticaj s tržištem rada i napravi prvi korak prema svojoj željenoj karijeri.”, svoje dojmove sa sudjelovanja na Business Matchmakerua podijelio je Borna Nikolić, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.


Na ovogodišnjem Business Matchmakeru sudjeluju: 24sata, Addiko bank, Atlantic grupa, ATOS IT Solutions and Services, British American Tobacco, Croatia Osiguranje, Deloitte, DIV grupa, EY, INA, Kaufland, KING ICT, KPMG, L'Oreal Adria, mStart, Philip Morris Zagreb, Samsung, SofaScore, Syskit, Talentarium, Zagrebačka banka.