Business Matchmaker 2023.: 26 POTENCIJALNIH POSLODAVACA TE ČEKA

Business Matchmaker projekt je namijenjen proaktivnim studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u cilju povezivanja s potencijalnim poslodavcima, a održat će se 3. i 4. svibnja 2023. u prostorijama EFZG-a.

Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji sa studentskom udrugom eSTUDENT organizira jedinstveni susret studenata i poduzeća u obliku speed datea, kombinaciji speed datinga i intervjua za posao u trajanju od 6 minuta. Najuspješniji studenti bit će izabrani u sljedeći, duži krug razgovora te potencijalno dobiti ponudu za praksu ili posao.

Poznata su poduzeća ovogodišnjeg Business Matchmakera

Ovogodišnji Business Matchmaker okupio je 26 poduzeća, lidera u svojim područjima. U sljedećih 6 skupina poduzeća su podijeljena prema odabranim smjerovima studijskih programa na Ekonomskom fakultetu – Zagreb.


Ako te zanima analiza i poslovno planiranje ili financije skupina A je idealna za tebe.

SKUPINA A:

KPMG Croatia d.o.o. za reviziju pruža širok spektar usluga u područjima revizije, poreza i savjetovanja vodećim domaćim i međunarodnim organizacijama. Njihove usluge uključuju reviziju financijskih izvještaja, porezno savjetovanje, poslovno savjetovanje, upravljanje rizicima, usklađenost s propisima.

OTP banka d.d. je četvrta banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu. Dio je snažne i ugledne financijske grupacije proizašle iz najjače mađarske banke i danas je najbrže rastuća bankarska grupa u srednjoj i istočnoj Europi.

Philip Morris Zagreb d.o.o. jedno je od vodećih duhanskih poduzeća u zemlji. Međunarodno prepoznato nagradom EQUAL-SALARY Certification u izvrsnosti upravljanjem ljudskim potencijalima, a na hrvatskom tržištu uspješno posluju od 2005.

Zagrebačka banka d.d. vodeća je banka u Hrvatskoj i članica UniCredita, paneuropske komercijalne banke s ponudom usluga u Italiji, Njemačkoj, srednjoj i istočnoj Europi. Vrijednosti Zagrebačke banke svakako pridonosi i dimenzija društvene odgovornosti u poslovanju što potvrđuju brojna priznanja i nagrade domaćih i međunarodnih institucija.


Ako pratiš trendove digitalne ekonomije, skupina B traži pojačanje u području menadžerske informatike.

SKUPINA B:

DECODE je agencija specijalizirana za razvoj kompleksnih mobilnih aplikacija i softverskih rješenja osnovana 2011. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a 90% prihoda ostvaruje na zapadnim tržištima.

InfoDom d.o.o. vodeći je ponuđač fleksibilnih digitalnih platformi, usmjeren na modernizaciju i razvoj poslovne infrastrukture i ICT rješenja vezana uz transformaciju javnog sektora i povećanje konkurentnosti privatnog sektora.

mStart plus d.o.o. usmjeren je na razvoj, implementaciju, integraciju i podršku poslovnih informacijskih sustava i rješenja nizu industrija poput poljoprivrede, veleprodaje, maloprodaje, distribucije i internetske trgovine.

LeverUP Consulting Adria d.o.o. je jedini akreditirani Marketing Cloud Personalization Partner u Hrvatskoj koji okuplja niz stručnjaka za CRM i automatizaciju marketinga.


Svestranim studentima najbolje odgovaraju skupine C i F koje se bave marketingom, trgovinom i menadžmentom.

SKUPINA C:

Coca-Cola HBC Hrvatska članica je skupine Coca-Cola HBC i ekskluzivni punioničar i distributer napitaka. Rangirana je kao najodrživija europska tvrtka u sektoru hrane i pića prema Dow-Jonesovu indeksu održivosti.

Henkel Croatia d.o.o njemačka je kemijska i konzumeristička tvrtka koja proizvodi i prodaje širok raspon proizvoda, uključujući deterdžente, kozmetiku, ljepila, tehnološka rješenja i ostale proizvode za potrošače i industriju. U Hrvatskoj posluje u 3 poslovna područja: Adhesive Technologies (Ljepila i tehnologije) i Consumer Brands.

L'Oréal Adria d.o.o. kao dio vodeće svjetske kozmetičke kompanije u Hrvatskoj posluje više od 20 godina. Osim po uspješnom poslovanju, poznati su i po brojnim inicijativama u promociji znanosti i spolne ravnopravnosti i raznolikosti.

Lidl Hrvatska d.o.o. k.d. najveći je diskontni trgovački lanac u Europi, u Hrvatskoj prisutan od 2006. U svom radu naglašavaju primjenu načela društveno odgovornog poslovanja. O Lidlovoj svepristunosti najbolje govori činjenica da je službeni partner UEFA EURO-a 2024.

Telemach Hrvatska d.o.o. je dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi. U Hrvatskoj posluju od 2005. kada su srušili cijene mobilne telefonije te i danas slove za jednog od najpovoljnijih operatera u zemlji.


SKUPINA F:

Kaufland Hrvatska k.d je njemačka trgovačka tvrtka u Hrvatskoj prisutna od 2005. Kroz različite oblike često surađuju s obraznovnim sektorom nudeći mladima mogućnosti za upoznavanje s realnim poslovnim izazovima. Top Employer certifikat potvrdio je Kaufland kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi.

Konzum plus d.o.o. vodeći je hrvatski maloprodajni lanac. Podržava domaću proizvodnju nudeći širok plasman proizvoda malih hrvatskih proizvođača. Uvijek u tijeku s trendovima, Konzum 2021. prvi uvodi mogućnost plaćanja kriptovalutama.

Medtronic globalni je lider u medicinskoj tehnologiji, specijaliziran za zastupanje i distribuciju medicinskih proizvoda i opreme renomiranih svjetskih proizvođača. Jedan je od vodećih opskrbljivača hrvatskog zdravstvenog sustava.

METRO Cash & Carry d.o.o.  je vodeća međunarodna veleprodajna tvrtka s prehrambenim i neprehrambenim asortimanom specijalizirani za potrebe hotela, restorana i cateringa (HoReCa) te neovisne trgovce. METRO također nudi usluge poput dostave i savjetovanja o proizvodima i poslovanju.

PLAN 2B INTERIJERI d.o.o. se bavi projektiranjem i uređenjem interijera. Nudi usluge poput izrade 3D modela i vizualizacija prostora, savjetovanja o bojama, materijalima i namještaju, kao i nadzora nad samim procesom uređenja prostora. Plan2be interijeri se specijaliziraju za uređenje raznih vrsta prostora, uključujući stambene, poslovne, trgovačke i ugostiteljske prostore.


Ako su financije, računovodstvo i analiza i poslovno planiranje tvoja područja interesa baci oko na poduzeća u sljedećim skupinama.

SKUPINA D:

CIAK GRUPA d.d. jedna je od vodećih kompanija u regiji u distribuciji rezervnih dijelova i auto opreme te pionir ekološki osviještenog gospodarenja otpadom. Osim širokog asortimana dijelova za osobna, teretna vozila, niza usluga i savjetovanja po pitanju zaštite okoliša također se bave edukacijama automehaničara kroz seminare i vlastiti tehnički časopis.

Privredna banka Zagreb d.d. je druga po veličini banka i financijska grupa u Hrvatskoj i članica Intesa Sanpaolo Grupe. Svojom poslovnom strategijom usmjerena je na suvremene oblike bankarskog poslovanja te kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija u bankarskom sektoru.

Orbico d.o.o. je europski distributer širokog raspona visokokvalitetnih robnih marki od prehrambenih/neprehrambenih, kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda, kao i tehničkih i elektroničkih uređaja, igračaka, tekstila, cigareta i motornih ulja. Također nude poslovna rješenja za prodaju i distribuciju, logističke usluge, marketing i usluge upravljanja robnim markama.

Positive Equity se bavi trgovanjem financijskih instrumenata na međunarodnom tržištu. Posluje u Zagrebu, Splitu i Dublinu, gdje joj je sjedište. U opisu posla im je praćenje, analiza i predviđanje kretanja na tržištu, ili jednostavnije rečeno hrvatski Wall Street.


SKUPINA E:

Deloitte d.o.o. je vodeći pružatelj usluga u područjima revizije i savjetovanja, poreza, poslovnog savjetovanja, usluga upravljanja rizicima i financijskog savjetovanja. Spada u tzv. “Veliku četvorku”, odnosno najbolje računovodstvene tvrtke na svijetu.

EY je konzultantsko-revizorska kompanija koja gradi bolje poslovno okruženje pružajući nizu domaćih i međunarodnih klijenata usluge revizije, savjetovanja, poreznog savjetovanja i podrške pri transakcija.

Mazars je međunarodna integrirana i neovisna revizorska, porezna i savjetodavna tvrtka. Dio je Mazars Grupe koja djeluje u 90 zemalja, a u Hrvatskoj uspješno posluju od 2012.

PLIVA Hrvatska d.o.o je najveća hrvatska farmaceutska tvrtka, kao i jedan od vodećih izvoznika na zapadna tržišta jer je svrstana među proizvođače koji ispunjavaju svjetske standarde kvalitete. Zahvaljujući Plivinim brojnim istraživanjima i razvoju lijekova i aktivnih farmaceutskih supstanciji, Zagreb se smatra jednim od vodećih centara za istraživanje i razvoj.

 

Prijave za studente bit će otvorene od 5.4. do 23.4.2023.

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem službene e-mail adrese: business.matchmaker@net.efzg.hr ili posjetite službene web stranice Business Matchmakera.