ATOS IT SERVICES AND SOLUTIONS D.O.O.

Bok, mi smo Atos. Globalni smo lider u području digitalne transformacije i trenutno smo jedina europska IT kompanija koja se nalazi uz bok velikim američkim i kineskim konkurentima. S više od 109.000 stručnjaka u 71 državi, podržavamo klijente iz različitih industrija u procesu digitalizacije i pomažemo im unaprijediti poslovanje.

Usto, ponosni smo IT partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Priroda nam je važna i zato se zalažemo za sigurno i dekarbonizirano digitalno poslovanje svojih klijenata, a ubrzano dekarboniziramo i vlastito poslovanje.

U Hrvatskoj nas je više od 300 i smješteni smo na lokacijama: Osijek, Split, Rijeka i Zagreb.

Naši timovi između ostaloga razvijaju i implementiraju napredna digitalna rješenja, uključujući SAP ERP, RPA i DWH sustave te projektiraju, opremaju i održavaju podatkovne centre.Atosova politika je da su zaposlenici na prvom mjestu i naša najveća vrijednost. Zato i jesmo već treću godinu za redom obranili prestižni certifikat Great Place To Work (GPTW) u području zadovoljstva zaposlenika i to kao jedini iz Hrvatske.

Nije da se hvalimo (ma, ipak se hvalimo 😊), ali tako su nas ocijenili naši zaposlenici i to nas jako veseli.


Uz konkurentne i fleksibilne uvjete koje nudimo, nastojimo motivirati i educirati naše zaposlenike na obostrano zadovoljstvo.


Kao i svaka druga firma koja drži do sebe, ujutro pijemo kavu. 😊 Niti jedan dan zapravo nije isti i teško nam je opisati tipični radni dan – dosta toga ovisi o projektu na kojem trenutno radiš.Što se projekata tiče, svašta zanimljivo se kuha, implementira i razvija. 😊 Ekipa iz SAP Practice tima radila je projekte implementacije SAP poslovnog rješenja u Mađarskoj i Južnoj Africi, a očekuju ih i brojni projekti EURO konverzije kod svih naših SAP klijenata (HT, A1, INA, OMCO, OIV, Tommy, Sport vision, HIŠ...)

Kakve studente tražimo i što očekujemo od njih?

Bitno nam je samo da pokazuješ interes i da si motiviran/a. Sve ostalo ćemo te naučiti 😊

Vrlo smo fleksibilni i prilagodljivi po pitanju radnog vremena, jer nam se svaki dan pojavljuju novi izazovi na kojima radimo.

Studentima je faks na prvom mjestu, i mi to itekako uvažavamo.


Volimo znatiželjne mlade ljude i vjerujemo da su želja i ambicija dovoljni.


Također, tražimo timskog igrača s dobrim komunikacijskim i organizacijskim vještinama te da ima dobro znanje engleskog jezika jer se njime većinski koristimo.

Od trenutka kada započnemo komunikaciju s kandidatom, do njegovog/njenog prvog dana u Atosu, njegujemo osjećaj prijateljske atmosfere i timskog rada.

Svakog novog zaposlenika dočeka njegov „buddy“ koji ga prvih dana upoznaje s kolegama, prostorom i pomaže u svim ostalim aktivnostima uključivanja u tim.

Baš kao prvi dan u školi 😊.Atos ima vrlo detaljan i opširan program usmjeren na učenje i osobni razvoj. 😊


Ukratko, udružili smo se s organizacijama svjetske klase kao što su Skillsoft i Harvard kako bismo svim svojim zaposlenicima pružili najnapredniji sadržaj za učenje – bilo kada i bilo gdje, a imamo i vlastiti Business Technology Learning Centar.