LIDL HRVATSKA

Lidl je diskontni trgovački lanac, a kao internacionalna grupacija imamo preko 11,550 trgovina diljem Europe i u SAD-u.

Prva Lidl trgovina otvorena je 1973. godine u Ludwigshafenu, u Njemačkoj, a vrata prvih 13 trgovina u Hrvatskoj, otvorena su 2006. godine.

Danas u Hrvatskoj imamo više od 100 trgovina te zapošljavamo preko 3000 zaposlenika. Nudimo im mogućnost kontinuiranog razvoja u sigurnom okruženju uz međusobno uvažavanje. Radimo u skladu s društvenom zajednicom, sudjelujemo u različitim ekološkim inicijativama i primjenjujemo načela društveno odgovornog poslovanja.

U našim centralnim uredima radi 300 zaposlenika, prosječna dob je 34 godine, a imamo oko 60 aktivnih studenata. Postoje različita područja u kojima zapošljavamo studente – npr., Marketing, Financije, Kontroling, Nabava, Ljudski resursi, Prodaja, Informatika. Veličina timova se razlikuje od odjela do odjela, ali prosječno je u svakom odjelu 3-5 zaposlenika.

Atmosfera je ugodna, a kolege su uvijek spremni pomoći.

Mi smo velika internacionalna kompanija te imamo vrlo dinamično okruženje u kojem imate priliku surađivati s mnogim kolegama, vanjskim partnerima i drugim Lidl zemljama.

Kada dođete kod nas, niste prepušteni samima sebi, prolazite strukturirano uvodno školovanje uz podršku mentora, imate mogućnosti usavršavanja i daljnjeg razvoja karijere.

Važan nam je work life balance te nudimo niz benefita našim zaposlenicima, poput primjerice dostupnog svježeg voća svaki dan zaposlenicima u centrali. Imamo visoku svijest o društvenoj i ekološkoj odgovornosti te smo involvirani u socijalne i projekte za zaštitu okoliša.


Organiziranost, sigurnost, dinamičnost, pravednost i učinkovitost su vrijednosti našeg poduzeća.

Kontinuirano provodimo projekte na nacionalnoj i internacionalnoj razini.


Svaki sektor zasebno provodi niz projekata i teško je izdvojiti samo jedan.


Jedan globalno zanimljiv projekt koji provodimo je ResetPlastic Strategy u kojem kontinuirano smanjujemo korištenje plastike.


Osim toga, od početka ožujka uveli smo ekološki račun koji je napravljen isključivo od ekoloških materijala.Prosječni radni dan započinje između 8 i 9 sati te traje do 16 – 17 sati uz pauzu. Radimo u open space prostorima, imamo prostorije za zajedničko druženje i kuhinju na svakom katu.

Naši studenti su značajna operativna podrška našem poslovanju, ali sudjeluju u većini procesa pojedinog odjela – od kreativne razrade, strategije do provedbe. Ovisno i o individualnim interesima i ambicijama, mnogi naši studenti dobiju mogućnost zaposlenja za stalno.


Od studenata očekujemo da su motivirani, voljni učiti i timski surađivati. Važno nam je da su organizirani, spremni pomoći te da imaju razvijeno analitičko razmišljanje.

Studenti imaju strukturiran uvod u posao i organizaciju uz mentora te imaju priliku za dodatnim edukacijama i usavršavanjima.Znanja i vještine koje bi student trebao imati su:

  • stručno znanje

  • prilagodljivost

  • ustrajnost

  • kolegijalnost

  • timski duh