KONZUM PLUS D.O.O.

Poduzeće Konzum dio je ovogodišnje postave Business Matchmakera. Business Matchmaker kombinacija je speed datinga i intervjua za posao koju su pripremili Ured za savjetovanje i razvoj karijera – EFZG i studentska udruga eSTUDENT.

Ovaj događaj dopustit će ti da se osobno predstaviš i Konzumu u kratkim selekcijskim intervjuima, a zašto je to dobra ideja pročitaj u nastavku teksta.

Što prvo pomisliš kada čuješ riječ „Konzum“?

Sigurno se sjetiš nekog iskustva u jednoj od preko 600 naših prodavaonica. Razmišljaš li ikada o o tome koji se sve procesi odvijaju u tako velikom sustavu? Što je sve potrebno kako bi on uspješno funkcionirao već 64 godine? Potrebno je puno toga, ali najpotrebniji su – ljudi!

Konzum je, prije svega, zajednica od 10 716 vrijednih i predanih zaposlenika koji čine temelj uspjeha naše kompanije. Vrijednosti koje su utkane u naš način rada i razmišljanja su kvaliteta i uslužnost, odlučnost, profesionalnost, poštenje i međusobna suradnja. Zadovoljstvo zaposlenih visoko je na listi naših prioriteta, a jednako tako smo posvećeni ostvarivanju njihovih potencijala.

Upravljamo s 45 000 različitih artikala, tjedno tiskamo 1,1 milijun kataloga, a zbrojenim kilometrima dnevno odvozimo krug oko Zemlje. Prvi smo trgovački lanac u Hrvatskoj s internet prodajom, a jesi li čuo za naš projekt „Pay with crypto“?

Međusobno se osnažujemo i podržavamo, razmjenjujemo ideje i zajednički dolazimo do novih rješenja uvažavajući mišljenje svakog kolege. Upravo to je ono što očekujemo i od tebe. Predlaganje ideja bez ustručavanja, znatiželju i konstantnu motivaciju za učenje te proaktivan pristup svakodnevnom poslu.

Preostane li uz sve navedeno vremena za zabavu?

Vjeruj nam, uz dobru organizaciju i timski rad, stignemo i to. Imamo svoje planinarsko društvo, Dane logistike (sportska natjecanja i druženje), vlastito Adventiranje, PPP (pivo poslije posla) i razna slična događanja.

Kako bismo ostali lider na tržištu i nastavili razvoj poslovanja, tražimo nove članove tima koji su zainteresirani za retail industriju, koji su spremni na puno praktičnog učenja i koji će donijeti novi pogled na procese.

Preporučamo ti da pročitaš i iskustvo iz prve ruke:

“Radeći studentski posao u Konzumu, dobila sam priliku vidjeti na koji način posluje velika kompanija. Moji primarni radni zadaci bili su razvrstavanje pošte po dobavljačima, potom unos i knjiženje ulaznih računa u računovodstvenom programu SAP.

Upoznala sam se s područjem financija, dobila uvid kako izgledaju radni zadaci u tom području, kako si rasporediti vrijeme i nositi se s poslovnim obavezama. Rad uz studij proširio mi je vidike i otvorio svijet financija gdje se i danas nalazim.


Trenutno sam na poziciji specijalista likvidature. Nakon završetka studija odlučila sam graditi karijeru u Konzumu zato što sam imala prilike posvjedočiti ugodnoj organizacijskoj klimi i kulturi, odličnim međuljudskim odnosima te mi se posebno sviđa mogućnost daljnjeg poslovnog rasta i razvoja kroz dodatne edukacije i napredovanje.”

Bernarda, specijalist likvidature

Vjerujemo da gotovo svakom studentu EFZG-a možemo pružiti zanimljiv početak karijere u kojem god području se želi razvijati, a ponajprije u IT-u, nabavi i financijama.

Ako želiš čuti detaljnije o tome zašto imamo Konzum Akademiju, zašto naše Financije nisu samo računovodstvo, zašto se kolege u Informatici bave pretežno procesima, a ne programiranjem i kako se Nabava hvata u koštac s izazovima današnjice, prijavi se!

Želimo te upoznati 😊