HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA

Mi smo HEP grupa, nacionalna energetska tvrtka s tradicijom duljom od jednog stoljeća i jedna od najvećih tvrtki u Hrvatskoj. Prisutni smo u svakom dijelu Hrvatske, a sve više i u regiji.

Naše djelatnosti su struja, plin, toplinska energija i pružanje energetskih usluga. Suočeni s klimatskim promjenama i ubrzanim tehnološkim iskoracima, nastojimo predvidjeti kakva će biti budućnost energetskog sektora.


Kako vidimo HEP u 2030.?

Naša je vizija biti hrvatski energetski lider s rastućim udjelom na regionalnom tržištu proizvodnje, opskrbe i trgovine energijom, koji pruža sigurnu i kvalitetnu uslugu utemeljenu na načelima okolišno prihvatljive proizvodnje, energetske učinkovitosti i održivog poslovanja.


Prvi smo u Hrvatskoj izgradili sunčanu elektranu veću od 1 MW, a u ovom trenutku ih u pogonu imamo još pet.

Uz postojeću vjetroelektranu Korlat izgradit ćemo najveću sunčanu elektranu u ovom dijelu Europe i napraviti prvi obnovljivi hibridni energetski park u Hrvatskoj.


U razvoju imamo još pedesetak drugih projekata obnovljivih izvora energije. Lider smo u uvođenju elektromobilnosti u Hrvatskoj. Uz pomoć EU sredstava i u suradnji s vodećim elektroenergetskim kompanijama u susjednim državama izgradili smo mrežu punionica na svim najvažnijim cestovnim pravcima u Hrvatskoj.

Sudjelovanjem u EU projektima ubrzavamo realizaciju vlastite razvojne strategije, a ujedno imamo priliku za intenzivnu razmjenu iskustava i znanja, učenje i suradnju. Jedan je od najvećih takvih projekata uvođenje naprednih mreža.

Naši su, većinom mlađi stručnjaci, uključeni u još niz drugih uzbudljivih EU projekata, a u budućnosti nas čekaju i projekti spremnika za pohranu energije, proizvodnje i korištenja vodika i drugih naprednih tehnologija.

Europski zeleni plan predviđa prikupljanje najmanje bilijun eura održivih investicija u ovom desetljeću. Sudjelovanje u Zelenom planu Hrvatskoj i HEP-u otvara izvrsne prilike za razvoj. Za privlačenje tih sredstava potrebni su različiti profili stručnjaka, svakako i ekonomskog usmjerenja. HEP ima razvijene partnerske odnose s velikim investitorima, svim najznačajnijim domaćim i međunarodnim bankama i drugim financijskim institucijama.

Izlaskom na međunarodno tržište kapitala usvojili smo primjenu strožih pravila korporativnog poslovanja s naglaskom na otvorenost prema investitorima.

Našu vodeću ulogu u energetskoj tranziciji države mogu iznijeti samo nove generacije obrazovanih i motiviranih stručnjaka, mladih ljudi kojima ćemo omogućiti stjecanje potrebnih znanja i vještina i primjenu u Hrvatskoj s ciljem njihova profesionalnog razvoja i na dobrobit svoje domovine.

Ponosni smo na to što smo jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. To želimo ostati i u budućnosti.

Novi razvojni smjer HEP-a izvor je izazovnih radnih zadataka koji zahtijevaju timski i interdisciplinarni rad. Mogućnosti napredovanja, kontinuiranog usavršavanja, primjene postojećih te razvoja novih znanja i vještina pružaju se jednako svim vrijednim i motiviranim radnicima.

Raznolikost naših radnika i jednakost uvjeta, koje im pružamo bez obzira na dob ili spol, naša je snaga, što smo potvrdili pristupanjem nacionalnoj Povelji o raznolikosti. I da, važno nam je privatno zadovoljstvo radnika – njihova posvećenost obiteljskom životu i osjećaj usklađenosti privatnog i poslovnog života. Ishođeni napredni MAMFORCE COMPANY© Standard kaže nam da smo na dobrom putu.


To je ukratko HEP. Za više informacija posjetite naše internetske stranice, prolistajte izvješće o održivosti ili pogledajte stranicu ljudskih potencijala.Vidimo se (u HEP-u)!