PLIVA HRVATSKA D.O.O.

PLIVA je najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji Jugoistočna Europa zahvaljujući velikom broju stručnjaka, inovativnoj tehnologiji i kontinuiranom ulaganju u proizvodni sustav. Uz to što je među najvećim gospodarskim subjektima u Hrvatskoj, PLIVA je i jedan od vodećih izvoznika: skoro 90% proizvoda namijenjeno je izvozu, a najveća tržišta su SAD i zemlje EU. PLIVIN proizvodni portfelj uključuje velik broj gotovih oblika lijekova za gotovo sve terapijske skupine i aktivne farmaceutske supstancije.

Svoje dosadašnje uspjehe i današnji status PLIVA u velikoj mjeri zahvaljuje vlastitom istraživanju i razvoju lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija, pa je Zagreb danas jedan od vodećih centara za istraživanje i razvoj u Teva Grupi.

PLIVA trenutno broji više od 2500 zaposlenika koji rade u dinamičnom i tehnološki naprednom radnom okruženju, uz motivirajuće uvjete rada. U PLIVI ljude cijenimo po njihovim postignućima i ukupnom potencijalu. Profesionalnost, predanost, proaktivnost te motiviranost za vlastiti razvoj su odlike svih naših zaposlenika koji daju najveći doprinos našem uspjehu.

Osim toga, za rad u PLIVI ključna je upravo riječ 'tim'. Naši su timovi u pravilu multidisciplinarni i u njima zaposlenici raznih struka zajedno pridonose poslovnim ciljevima i rezultatima, pri čemu imaju priliku dodatno se razvijati i proširivati svoju stručnost i kompetencije.

Zahvaljujući timskom radu i kvalitetnoj suradnji među kolegama postižu se izvrsnost i odlični poslovni rezultati.


U velikoj kompaniji poput PLIVE svaki se novi zaposlenik ili student najprije upoznaje s poslovanjem kompanije i stječe širu sliku o različitim dijelovima kompanije.

Kroz rad na zadacima u pojedinom odjelu, stječe nove vještine i znanja iz svoje struke te i na taj način proširuje svoje znanje.


Svaki je dan obilježen timskim radom i dijeljenjem informacija o aktualnim projektima i zadacima.

Studenti na raspolaganju imaju i mentore koji ih vode kroz upoznavanje procesa rada i zadatke koji su im povjereni.U kompaniji koja je velika kao PLIVA te je dio jedne od najvećih svjetskih generičkih farmaceutskih kompanija, kontinuirano se radi na velikom broju projekata u različitim područjima. U kojem god dijelu poslovanja da se student zatekne, sigurno će se susresti s barem jednim izazovnim projektom.

PLIVA održava, njeguje i razvija svoju organizacijsku kulturu koja je odraz vrijednosti u koje kompanija i zaposlenici vjeruju i koje zastupaju. Naš temeljni cilj je poboljšati kvalitetu života i zaštitu zdravlja osiguravajući široku dostupnost i visoku kvalitetu naših proizvoda.


Raditi u najvećoj farmaceutskoj kompaniji u Hrvatskoj sigurno ima brojne prednosti u pogledu širine znanja koje se može steći i upoznavanje s načinima funkcioniranja farmaceutske industrije.

Osim toga, s obzirom da smo dio Teve, jedne od najvećih svjetskih generičkih kompanija, naši zaposlenici imaju priliku iz Zagreba surađivati s kolegama diljem svijeta i raditi u globalnom okruženju.


S obzirom da je poslovanje u farmaceutskoj industriji specifično, PLIVA mlade stručnjake koji su upravo završili svoje formalno obrazovanje dodatno educira za pojedina radna mjesta i ulaže u njihov razvoj.

Svaki student koji počinje raditi u PLIVI dobiva mentora ili mentoricu, čiji je zadatak upoznati studenta s vrstom posla, načinima rada te kolegama u timu. Uloga mentora je i praćenje napretka svakog studenta, savjetovanje i pomoć kada je to potrebno, kako bi student imao mogućnost ostvariti uspješne rezultate u svom rade i steći nova znanja i vještine. Ovisno o dijelu kompanije u kojem počinje raditi, student prolazi i kroz onboarding program koji je osmišljeni s ciljem svladavanja zadataka organizacijske jedinice i upoznavanja vrste posla s kojom će se kasnije susretati te upoznavanje cijele organizacije.Svi zaposlenici već od samih početaka rada imaju mogućnost razvijati se i stjecati nova znanja. Naš moto je cjeloživotno obrazovanje te edukaciju naših zaposlenika nastavljamo i nakon završenog formalnog obrazovanja jer držimo da su znanja i vještine najveće bogatstvo i zaposlenika i kompanije. PLIVA podržava učenje i razvoj na radnom mjestu i izvan njega, putem savjetovanja i mentorstva, multidisciplinarnih radnih skupina, seminara, specijalizacija, te jezičnih i online tečajeva.

Ujedno preko vlastitog edukacijskog centra nudimo programe koji su posebno prilagođeni našim potrebama te pridonose poticanju razmjene znanja i komunikacije unutar kompanije.

Prije svega nam je važno da je osoba motivirana i spremna raditi te da želi učiti i razvijati svoja znanja i vještine. PLIVA je velika kompanija koja može ponuditi puno, ako je osoba spremna na učenje i kontinuirani razvoj. Jako smo ponosni na činjenicu da nam se iz godine u godinu velik broj studentica i studenata javlja sa željom obavljanja prakse ili studentskog rada te vjerujemo da to svjedoči i o tome da smo mladim ljudima poželjan poslodavac. Važno nam je i dalje raditi na tome, kako bi PLIVA i dalje bili idealan match za uspješne i kompetentne mlade ljude koji kreću na tržište rada.