EY

EY je vodeća svjetska tvrtka u uslugama revizije, poreza, strateških i transakcijskih usluga te poslovnog savjetovanja. Naša svrha je izgradnja boljeg poslovnog okruženja, a znanje i kvaliteta usluga koje pruža više od 300.000 zaposlenika u preko 150 zemalja svijeta pomaže izgraditi povjerenje u tržišta kapitala i ekonomije u cijelom svijetu. Kroz naša četiri odjela - Odjel revizije, Odjel poreznog savjetovanja, Odjel strateških i transakcijskih usluga i Odjel poslovnog savjetovanja - pomažemo klijentima da iskoriste nove prilike te upravljaju rizikom kako bi odgovorno rasli.

O specifičnim zahtjevima hrvatskog tržišta brine se oko 250 zaposlenika te preko 60 studenata EY Hrvatska s uredom smještenim u Zagrebu. Svatko od njih vodi i inspirira druge tijekom svog vremena u EY-u, ali i nakon, čime svojim svakodnevnim radom oživljavaju našu svrhu.


Studenti su uključeni i u sva socijalna događanja poput virtualnih catch-up sastanaka, teambuildinga, Employee Appreciation Day-a, božićna druženja, humanitarne akcije i, kada to situacija dopušta, uredska druženja i slavlja, na kojima se studenti mogu međusobno povezati i proširiti poznanstva.Cilj EY-a kao poslodavca je svim svojim zaposlenicima, ali i studentima, pružiti kontekst, značaj i svrhu posla koji svakodnevno obavljaju.

Naše vrijednosti su integritet, poštovanje, timski rad, energija, entuzijazam i hrabrost za vodstvo.


Puno ulažemo u naše studente i na njih gledamo dugoročno - važno nam je da im iskustvo u EY-u bude izuzetno te da imaju osjećaj ispunjenosti i pripadnosti EY zajednici. Najbolji primjer toga su naši današnji Partneri koji su i sami došli kao studenti na praksu te su kroz svoju karijeru prošli sve pozicije od asistentskih, seniorskih, menadžerskih pa sve do partnerskih.

Razvoj naših zaposlenika izuzetno nam je bitan i zbog toga na naše studente gledamo kao na buduće partnere.

Sara, studentica u Odjelu poreznog savjetovanja:

„Moj radni dan počinje s „to do meetingom“ u 9h na kojem svatko iz odjela predstavi svoje zadatke za taj dan te se preraspodjele zadaci ukoliko netko treba pomoć ili netko ima manje posla od drugoga.

Nakon toga svatko započinje sa zadatkom koji ima taj dan. Kroz dan dobijem par zadataka od menadžera te u suradnji s njima, ostalim kolegama i klijentima pripremam materijale za klijente. Oko 12 sati odem na pauzu za ručak ili kavu s kolegama gdje se malo podružimo i opustimo te se napunimo energijom za ostatak radnog dana. Po povratku u ured nastavljam sa svojim zadacima te ovisno o mojim fakultetskim obavezama oko 15h odlazim dalje na fakultet.

Pred kraj radnog dana u Timesheet unesem zadatke koje sam obavljala tijekom dan te vrijeme potrošeno na iste i tako privedem svoj radni dan kraju.


Rene, student u Odjelu revizije:


„Moram priznati da sam izrazito zadovoljan pripravništvom u EY-u. Jedno je studirati o reviziji na fakultetu kao apstraktan i teoretičan koncept, a drugo je sudjelovati u procesu revizije. Naučio sam puno o postupcima i praksama revizijske djelatnosti.

Sviđa mi se i što EY razumije studentske obaveze te je fleksibilan što se tiče koliko sati mogu raditi dnevno i rada u uredu ili od doma.

I na kraju, čak i kada možda nema zadataka koji bi mi članovi tima mogli zadati, postoji mogućnost web-learninga gdje se može naučiti o mnogim stvarima, ne samo vezanim uz reviziju.“
Vid, student u Odjelu strateških i transakcijskih usluga:

„U SaT odjelu sam raditi u studenom prošle godine. Očekivao sam da ću u početku biti zadužen za manje projekte i administrativne poslove, no već drugi tjedan dobio sam mail da počinjemo raditi na dubinskoj analizi Bugatti Rimac grupe.

Znao sam da EY radi s poznatim brandovima na velikim projektima no nisam očekivao da ću se tako brzo zateći u središtu stvari. Radna atmosfera kroz cijelo vrijeme trajanja projekta je bila izrazito pozitivna, a seniori i asistenti uvijek su bili spremni podijeliti savjet. Kada bih uhvatio malo slobodnog vremena čitao sam što su napravili seniori i zapisivao neke smjernice za budućnost.

Najviše me se dojmilo što sam imao priliku pratiti tako veliki projekt iz prve ruke i učiti na stvarnim primjerima.“Idealni match su studenti koji su znatiželjni, motivirani, odgovorni i željni daljnjeg učenja, a koji u svojoj karijeri žele postići izvanredne ciljeve i ostaviti trag u poslovnom svijetu. Studentske prakse u EY-u su duljeg perioda trajanja, a najuspješniji studenti imaju mogućnost zaposlenja i nastavka karijere unutar EY-a.

Svake akademske godine studentima pružamo mogućnost prakse u odjelima koji rade na projektima s klijentima (odjelima revizije, poreznog, poslovnog, strateškog i transakcijskog savjetovanja) te u odjelima podrške poslovanju (ljudski potencijali, marketing, financije i računovodstvo).


Tražimo studente 4. ili 5. godine s izvrsnim poznavanjem engleskog jezika i MS Office-a. Uvijek je dodatan plus kada netko dolazi s već izgrađenim znanjem i vještinama, no svjesni smo manjka iskustva s kojim često dolaze studenti te smo spremni u njih ulagati kako bismo zajedno izgradili bolje poslovno okruženje.

U EY-u svaki student ima svog BuddEY-a, odnosno zaposlenika koji je donedavno i sam bio student i koji najbolje zna kako studentima približiti novo okruženje. BuddEY je prva linija podrške u prvim danima i omogućava lakši onboarding dijeljenjem svog znanja, iskustva i korisnih savjeta. Studenti rade u timovima s iskusnijim kolegama koji su uvijek na raspolaganju za sva pitanja i pomoć.EY Hrvatska konstantno ulaže u svoje zaposlenike i studente omogućavajući im razne edukacije i programe formalnog učenja, pristup webinarima, interna knowledge sharing predavanja, ali i vodi brigu o njima i njihovom well-being-u.

Osim kroz praktično iskustvo rada na stvarnim projektima, svim našim studentima i zaposlenicima omogućavamo dodatna usavršavanja putem naše baze internih treninga s preko 20000 različitih edukacija te besplatni pristup Udemy platformi za sve dodatne edukacije kako bi stekli vještine za osobni napredak i napredak karijere. Studente potičemo da konstantno uče, razvijaju se i okušaju se u novim stvarima.