ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Zagrebačka banka najveća je banka u Hrvatskoj i članica Grupe UniCredit. Potrebe naših klijenata na prvom su nam mjestu kao i timska atmosfera i snažna korporativna kultura među našim zaposlenicima.

Nastojimo biti najbolji mogući poslodavac te podržavamo sve naše zaposlenike inicijativama koje promoviraju ravnotežu poslovnog i privatnog života, zdravlje te potporu obiteljima.

Zagrebačka banka studentima ekonomije pruža priliku da svoje stečeno znanje primijene u praksi u odjelima kao što su upravljanje rizicima, financije, korporativno bankarstvo i marketing.

S oko 3500 zaposlenih i mnoštvom timova, raznolikost je neizbježna. U našim timovima naći ćete eksperte koji predvode razvoj bankarstva u Hrvatskoj, ali i one koji su do jučer bili u vašim cipelama i svoju karijeru započeli upravo kao studenti u Zabi... Timovi se povezuju u uredu, na kavama i virtualno, a često i na bankarskim igrama, sportskim aktivnostima, božićnim domjencima i ostalim događanjima. Kao što vidite, bankari više nisu samo u odijelima. 😉

Svaki tim ima svoje specifičnosti – možete raditi u timu koji radi isključivo iz ureda, djelomično od doma ili gotovo u potpunosti od doma; u tipičnom punom radnom vremenu od 9:00 do 17:00, s kliznim radnim vremenom ili par sati dnevno; s puno kreativnog istraživanja ili operative...

Mogućnosti su brojne, ali jedno je sigurno – kolege su tu da pomognu! Prema svim studentima koji rade u Zabi odnosimo se u potpunosti ravnopravno kao i prema ostalim zaposlenicima, što znači da se mogu vrlo brzo uklopiti i steći dojam o tome kako je raditi u Zabi.

U Zabi se uvijek radi na zanimljivim projektima koji često imaju i širi utjecaj. Cijelu 2022. godinu bit ćemo fokusirani na uvođenje eura. Ono ima ogroman utjecaj na cijelu Hrvatsku i na poslovanje naše Banke – gotovo da nema procesa, aktivnosti ili tima koji na neki način neće biti zahvaćen tim projektom.

Osim toga, uz mnoštvo zanimljivih internih inicijativa, kontinuirano radimo na unapređenjima digitalnih kanala i praćenju najnovijih trendova u svim područjima rada.

Vrijednosti Zagrebačke banke temelje se na integritetu, preuzimanju odgovornosti i brizi o klijentima, zajednici i zaposlenicima. Dodatno, potičemo naše zaposlenike na razvoj, otvorenu komunikaciju i međusobno poštovanje.


Osim što smo vodeća banka u Hrvatskoj, kao članica Grupe UniCredit svakodnevno surađujemo s međunarodnim kolegama iz Grupe. Nudimo velik broj mogućnosti za internu mobilnost – promjena pozicija unutar Banke i Grupe. Ono što je najvažnije, jako cijenimo trud i rad. Često studente zapošljavamo nakon studentskog angažmana i možemo se pohvaliti da su mnogi kolege s nama još od studentskih dana.

S veseljem dočekujemo svakog novog studenta koji nam se pridruži. Nećemo vas zamarati sa suhoparnim edukacijama, već će vas kolege iz tima polako uvoditi u posao i sve vam pokazati jer vjerujemo da se najbolje uči iz izravnog iskustva. Oni su tu za sva vaša pitanja i nikad nećete biti prepušteni sami sebi.

Također, ako u timu ima drugih studenata oni će vam iz prve ruke objasniti kako sve funkcionira.


Javite nam se ako dobro „hendlate“ obaveze na faksu i možete raditi barem 30 sati tjedno, željni ste stjecanja novih znanja, rado samoinicijativno preuzimate zadatke, volite raditi u timu, ali i predlagati svoja nova rješenja. Potrebna je samo dobra volja, sve ostalo ćemo vas naučiti. 😊


Mi smo tu da studentima damo priliku da steknu nova znanja i vještine, ali svakako je plus ako se dobro snalazite u Excelu i financijska analiza vam nije strana!Kad god je to moguće, kolege uključuju i studente u brojne dodatne edukacije koje se odvijaju u Banci. Naravno, studente uvijek potičemo da dodatno sami istražuju interne i eksterne izvore u područjima koja ih zanimaju!