PHILIP MORRIS ZAGREB D.O.O.

Philip Morris Zagreb d.o.o. povezano je društvo najuspješnije međunarodne duhanske kompanije Philip Morris International (PMI) s oko 71,000 tisuća zaposlenika raznovrsnih profila i iz svih dijelova svijeta. Imamo 39 proizvodnih pogona, a naši proizvodi prodaju se na preko 175 tržišta.

PMI predvodi transformaciju u duhanskoj industriji te svoju budućnost gradi na novoj kategoriji proizvoda bez dima.

Tim u Hrvatskoj čini više od 120 predanih i talentiranih osoba, koji su podijeljeni u veliki broj različitih odjela, kao što su odjel ljudskih potencijala i organizacijske kulture, pravni odjel, nabava, logistika, financije, prodaja, marketing, informatika, digitalni tim, odjel odnosa sa kupcima, itd.

Okruženje je međunarodno pa tako svakodnevno surađujemo s kolegama iz različitih kultura diljem svijeta. Potičemo međusobno druženje i interakciju zaposlenika kroz različite opuštajuće aktivnosti koje smo u posljednje dvije godine organizirali u virtualnom formatu.

Predavanja stručnjaka iz različitih područja, pub kvizovi, glazbeni kvizovi, escape room i vježbanje na radnom mjestu samo su neke od aktivnosti koje smo organizirali.
Naša organizacija je kontinuirano u transformaciji te u takvom dinamičnom okruženju u svakom trenutku radimo na velikom broju projekata. Trenutno sudjelujemo u razvijanju i poboljšavanju globalnog portala za zaposlenike koji uključuje razvoj softvera, revidiranje dokumenata, razvoj vizuala i chatbota u svrhu poboljšanja iskustva krajnjeg korisnika, a to su sami zaposlenici.Prosječan radni dan je u vrlo dinamičnom okruženju gdje u radu na raznim projektima svi imamo nove prilike za učenje.Veliku pažnju posvećujemo stvaranju i održavanju kulture uključivosti i raznolikosti, temeljene na jednakim prilikama, pravednosti i poštovanju prema svima. Kultura uključivosti za nas predstavlja izgradnju sposobnosti, ponašanja i načina razmišljanja kako bi uključenost bila dio svih naših procesa, komunikacije i odnosa.

Nastojimo osigurati ozračje jednakih prilika gdje se svačiji glas čuje te osjećaj sigurnosti i povjerenja, empatije i brige, ukidanje stereotipa, ali i podržavanja fleksibilnog načina rada.


Posvećeni smo tome da budemo izvrstan poslodavac i društveno odgovoran subjekt. Već šest godina zaredom nagrađeni smo priznanjem Poslodavac partner koji dodatno potvrđuje nastojanja da našim zaposlenicima osiguramo pozitivno i poticajno radno okruženje.

Usmjereni smo na izgradnju okruženja u kojemu pojedinci imaju priliku za učenje te osobni i profesionalni razvoj što je prepoznato kroz nagradu Zlatni indeks u kategoriji najbolje studentske prakse te certifikat Prijatelj studenata kojeg smo nositelji.


Ponosni smo što naš tim u Philip Morris Zagrebu čini gotovo podjednak broj muškaraca i žena, a nagrađeni smo i Equal Salary certifikatom koji potvrđuje da naši ženski i muški zaposlenici za iste poslove dobivaju jednaku plaću.

Kod studenata cijenimo otvorenost za učenje, razvoj i napredovanje te posebice sposobnost brze prilagodbe. Philip Morris kao kompanija kontinuirano je u transformaciji, stoga nam je iznimno bitno da se studenti koji nam se pridružuju osjećaju ugodno u okruženju koje se ubrzano razvija te da već u startu pokazuju proaktivnost i inovativnost te mogućnost brze prilagodbe. Riječ je o međunarodnom okruženju pa su nam značajne i komunikacijske te kolaboracijske vještine.


Kod studenata tražimo gore već spomenute vještine, a kako je riječ o međunarodnom okruženju izuzetno nam je bitno i odlično poznavanje engleskog jezika te informatička pismenost.

Cilj nam je studentima omogućiti stjecanje praktičnih znanja kroz studentsku praksu te vjerujemo da će ostale vještine potrebne za daljnji razvoj karijere razviti upravo u radnom okruženju.

Nastojimo pružiti slično onboarding iskustvo svim našim zaposlenicima, uključujući i studente. Po dolasku u organizaciju studenti dobiju mentora zaduženog da ih upozna s organizacijom, ali i za praćenje njihovog napretka te davanje povratnih informacija.Studenti imaju priliku sudjelovati u interno organiziranim edukacijama i predavanjima. Osim toga, studentima je omogućen pristup našoj globalnoj edukativnoj platformi koja nudi treninge u širokom spektru područja, meke i digitalne vještine samo su neki od primjera.