KING-ICT d.o.o.

KING ICT je predvodnik u stvaranju i implementaciji inovativnih enterprise rješenja. Vodimo se znanjem, kreativnošću i motivacijom da unaprijedimo poslovanje i stvorimo dodatnu vrijednost. Želimo izgraditi povezanu i digitalnu budućnost za nas i generacije koje dolaze.

U našim uredima u Zagrebu i regiji svakodnevno radi preko 500 stručnjaka različitih profila, a njih više od 50% radi na razvoju i implementaciji softverskih rješenja u različitim ulogama: developeri, analitičari, testeri...

Tu su i drugi odjeli poput infrastrukture i tehničke zaštite, a svi zajedno isporučujemo kompleksna rješenja koja se kreću od usko specijaliziranih do onih koja svakodnevno koristi velik broj ljudi.

Sretni smo jer kod nas vlada dobra vibra, rado se družimo i nakon posla, a posebno nas vesele teambuildinzi, kako oni manji, timski, tako i naš veliki zajednički teambuilding na kojemu će nas ove godine biti više od 650 (sa našim tvrtkama Aktivis, Planet IX, Smart Energy i Omega Software).

Svoje projekte razvijamo prema Agile i Scrum metodologiji, koristeći poznate tehnologije i programske jezike poput Jave i .NET, često eksperimentirajući s novima.

Timovi su projektno organizirani i svaki član tima ima jasno definirane zadatke. Od samog dolaska u tim studenti postaju punopravni članovi tima koji, uz pomoć mentora, ispunjavaju svoje zadatke. Treba istaknuti da svaki radni dan započinje zajedničkom timskom kavom 😊 , daily sastankom, na kojemu se prolazi dnevni plan aktivnosti.

Zadaci studenta definiraju se prema trenutnim znanjima i vještinama, a svaki student može računati na podršku svog mentora ali i ostalih članova tima.

Svi naši projekti su zanimljivi na svoj način, prvenstveno zbog svoje široke primjene pa vjerujemo da ste i koristili neko od naših rješenja:

  • ZET sustav naplate javnog prijevoza;

  • Elektronsko prijavljivanje i upis na fakultete i srednje škole

  • Videonadzor na prometnicama u Zagrebu


Istaknut ćemo projekt rađen za Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja kroz sustav poticaja isplaćuje značajna sredstva poljoprivrednicima. Samo na tom projektu trenutno radi 50ak osoba, a uvijek razvijaju neke nove zanimljive funkcionalnosti. Sada smo razvili mobilnu AgroGTF aplikaciju koja omogućuje stvaranje, slanje i obradu geotagiranih fotografija. A tu je i Monitoring koji služi za automatiziranu detekciju poljoprivredne aktivnosti koristeći Sentinel 2 satelitske podatke i sl.


Ističemo se po projektima koje razvijamo za domaće tržite koje u svakodnevnom životu koristi gotovo svaki građanin. Projekti su integracijski te se često sastoje od hardware-a i software-a.


Specifični smo po tome što u velikoj mjeri prepuštamo timu slobodu u organizaciji, naravno u dogovoru s Project Managerom, a prema našim najboljim praksama i naučenim lekcijama.

Očekujemo visoko motivirane, ambiciozne studente koji svoju budućnost vide u IT svijetu. Dakako, komunikativnost, analitičnost te sklonost timskom radu osobine su koje također cijenimo.

Osim osnovnog poznavanja informacijske tehnologije, najvažnija je visoka motiviranost, spremnost na učenje i svladavanje novih vještina.


Vjerujemo da uspješan razvoj rješenja koja pridonose kvaliteti poslovanja leži u individualnom pristupu našim klijentima.

Naši glavni motivi su znanje, stručnost, kreativnost i želja za rastom i unaprjeđenjem poslovanja i društva u kojem se nalazimo. Kroz inovativna ICT rješenja želimo izgraditi povezanu i digitalnu budućnost za nas i buduće generacije.

Ponosimo se ugodnom radnom atmosferom i work and life balansom.

Svi naši studenti od prvoga dana rade na „živom“, stvarnom projektu. Dodijeljen im je mentor koji im pomaže u stručnom smislu, organizacijski i timski. Ponekad je potrebno i dulje od 6 mjeseci da osoba savlada domensko znanje potrebno za projekt pa za to predviđamo potrebno vrijeme za učenje.


Studenti nam se mogu pridružiti i putem naše KING Akademije – stručne plaćene ljetne prakse. Prolaze uvodnu dvotjednu teorijsku edukaciju nakon čega, za najbolje polaznike, slijedi rad na konkretnom projektu u trajanju od mjesec dana. Rješenje koje studenti razviju u ovom dijelu Akademije koristimo interno u Kingu. Nakon završetka Akademije većina studenata postaju naši kolege te budu raspoređeni u projektne timove na kojima dobivaju svog mentora i počinju s radom.

Dodatne edukacije, odlasci na konferencije, tečajeve, radionice, pristup stručnoj literaturi i sl. naša su svakodnevica, a u svemu tome ravnopravno sudjeluju i naše kolege studenti.