Business Matchmaker, projekt koji spaja studente i poduzeća

Zagreb, 22. ožujka 2019. - Business Matchmaker, kojeg organizira studentska udruga eSTUDENT i Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se 26. ožujka na Ekonomskom fakultetu - Zagreb (Trg J. F. Kennedyja 6) s početkom u 9 sati dok je završetak službenog dijela predviđen za 15 sati. Ovaj projekt omogućuje studentima da se u kratkim selekcijskim intervjuima od 4 minute osobno predstave skupini željenih poduzeća. Intervjui će se održati u dvoranama fakulteta, a nastavak druženja, na koje su pozvani svi sudionici, bit će u "Kefi" nakon 15 sati.


Business Matchmaker je speed dating događaj namijenjen studentima EFZG-a na kojemu se studenti predstavljaju poslodavcima. Nakon intervjua poslodavci i studenti će ocijeniti jedni druge, a najbolje studente očekuje drugi krug intervjua u kojem će se moći dodatno upoznati i saznati više o mogućnostima zapošljavanja u poduzećima. Studenti na zanimljiv i koristan način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada iz prve ruke. Na ovogodišnjem Business Matchmakeru sudjeluje 21 poduzeće podijeljeno u pet skupina.


Prošlogodišnja sudionica Business Matchmakera Lucija Matašin podijelila je svoje iskustvo: “Sudjelovanjem na Business Matchmakeru dobila sam studentski posao, koji je iskreno sve samo ne studentski. Samim time izvrsnu referencu za CV te puno motivacije i hrabrosti za lakše suočavanje sa stresom u sličnim situacijama u budućnosti. Upoznala sam ljude iz poduzeća, koje ću možda nekada opet sresti, jer svijet je zaista mali i tko zna gdje ću biti sutra i hoću li možda nekoga od tih osoba susresti na svome putu. Ova inicijativa eSTUDENTa i Ureda za savjetovanje i razvoj karijera zaista pruža studentima EFZG-a nešto što ne dobivaju kroz nastavu.”


Poduzeća koja sudjeluju u projektu su 24sata, Addiko bank, Atlantic grupa, ATOS, British American Tobacco, Croatia Osiguranje, Deloitte, DIV grupa, EY, INA, Kaufland, KING ICT, KPMG, L'Oreal Adria, mStart, Philip Morris Zagreb, Samsung, SofaScore, Syskit, Talentarium i Zagrebačka banka.


Više informacija možete saznati na službenoj web stranici Business Matchmakera.